Billede af Kalle Nielsen

Et økologisk Danmark, ja tak.

Arne Erikslevs læserbrev “Ros til danske landmænd” viser, hvorfor vælgerne berettiget flygter fra Venstre, der også på miljøområdet gik i stå for 30-40 år siden.

Vælgere, der interesserer sig for deres børns eller børnebørns fremtid, stemmer på de partier, der driver den økologiske udvikling, i praksis vil det sige Enhedslisten, SF, Alternativet og Radikale – af nogle kaldet ‘forandringsblokken’ med rette.

Alle, der har set en globus, ved hvor lille Danmark er. Alle, der læser de daglige nyheder, ved også, at butikkerne har svært ved at skaffe økologiske fødevarer nok, og at det samme er tilfældet i mange andre lande. Et økologisk Danmark har alle muligheder for at blive en lille økonomisk succes – en lille økologisk plet på globussen, som andre vil lægge mærke til og spejle sig i.

Enhedslisten er ikke alene om visionen om et økologisk Danmark. Og kan der skaffes et robust og mangeårigt flertal, så tror jeg også, at Socialdemokratiet laver analysen og kommer frem til, at et økologisk Danmark er godt for såvel os, miljøet, og i de kommende 20-30 åg også en stensikker økonomisk succes.

Nogle enkelte kommentarer til Arne Erikslevs (V) absurde påstande:
1. Arne fra V påstår, at grundvandsbeskyttelse mod sprøjtning ikke vedrører kommunen. Det er til at græde over det niveau – og jeg vil anbefale alle læsere at google ‘grundvand randers kommune’ – hvis nogen skulle være det mindste i tvivl om, at Randers Kommune naturligvis er dybt involveret i forsøget på at sikre sprøjtefri zoner om vandboringerne og om muligt sikre de særligt følsomme vandindvindingsområder.

2. Arne fra V har lagt mærke til, at Verdo prisværdigt støtter Danmarks Naturfrednings landsdækkende ordning giftfri-have.dk. Det er ikke kun Verdo der støtter Giftfri Have. Enhedslisten, akkurat som alle andre partier og mennesker, der tænker sig blot en smule om, gør det naturligvis også. For giftfrie haver er vejen til det økologiske Danmark, som er både en smuk, klog og realistisk fælles vision og grundlag for fremtidens Danmark.

3. Arne fra V skriver, at det står Enhedslisten frit for at vælge økologisk mad. Og det er helt korrekt. Hvad Arne glemmer (eller er uvidende om) er, at de fleste mennesker i dag spiser og drikker økologiske produkter, og gør det i stærkt stigende omfang. De økologiske landmænd tjener godt, og flere og flere landbrug omlægges til økologisk drift. Det er godt for biodiversiteten, miljøet, økonomien – og så er det godt for vores børn, børnebørn … og dem som følger efter.

Arne fra V forsøger også i sit læserbreve at dæmonisere Enhedslisten, som han så ofte før har forsøgt at dæmonisere borgere i kommunen. Der er ingen grund til at bidrage til den slags, så det vil jeg undlade. Enhedslisten er et demokratisk socialistisk parti, der har en snusfornuftig og årligt medlemsafstemt politik. En politik, der fremmer ligheden og det medmenneskelige i samfundet, styrker åbenheden, samt styrker de demokratiske institutioner og folkelige bevægelser. Og ikke mindst, så har Enhedslisten en politik, der gør miljøet, naturen og klimaet bedre år efter år.

I Enhedslisten tror vi ikke på sprøjtemidler, store monokulturer eller store MRSA-befængte svinefarme som hverken løsningen i dag eller i fremtiden. Det er åbenlyst at Venstre-alene-i-verden ikke kan se andre løsninger … men det kan vi andre.

Fremtiden er økologisk – fremtiden vil byde på et mere varieret landskab med større biodiversitet – og fremtiden vil byde på et økologisk Danmark. Det har vi i Enhedslisten arbejdet for i mange år sammen med fremsynede landbrugs- og miljøfolk, og andre partier arbejder naturligvis og glædeligt for samme vision.

Det bliver uden Venstre – det ved vi godt. For Venstre ved hvor vi har i forhold til øget sprøjtning, øget gødskning, ødelæggelser af grundvandsboringer, forringet vandkvalitet, samt pencillin- og MRSA-skandaler i landbruget.

Kommunalt, så vil Enhedslisten arbejde for øget skovrejsning i relevante følsomme vandindvindingsområder og sprøjtefri/økologisk drift. Enhedslisten ønsker også fokus på, at kommunens åer og vandløb/bække snarest bringes i god økologisk tilstand, fordi dette arbejde har en række positive afledte effekter, og kan være et skridt mod en økologisk kommune (eller så tæt på, som vi nu i fællesskab kan komme det mål).

Kalle Nielsen. Byrådskandidat for Enhedslisten Randers.
Scandiagade 14 st th, 8930 Randers NØ
Bragt her 21/7.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ twenty five = 32