Billede af Simon Hviid Justesen.

Spørgsmål fra Dansk Handicapforbund

1. Hvilken indsats ser I som den vigtigste på handicapområdet?
I Enhedslisten Randers sætter vi mennesket først – alle har ret til en problemfri hverdag uden forhindringer. Konkret vil vi presse på for, at handicapområdet i Randers Kommune får tilført flere midler og bliver demografireguleret, så hjælpen i højere grad bliver tilpasset den enkelte – vi bryder os ganske enkelt ikke om kassetænkning og kortsigtet spareiver.

Randers Kommune er valgt som frikommune, og da kommunen dermed er med i forskellige nye forsøgsordninger på handicapområdet, er der endnu større grund til at holde et vågent øje med disse og sikre, at handicappedes retssikkerhed er på plads i de tiltag, der laves. Det gælder også for kommunerne, at de skal overholde bl.a. FNs Handicapkonventioner.

Et andet område, der kræver fokus, er inklusionen af børn med specielle behov i kommunens underskudsgivende folkeskoler. Vi er i Enhedslisten bekymrede for denne udvikling, da der er stor fare for, at inklusionen – i forsøget på at minimere omkostningerne – sker på bekostning af børnenes trivsel og velvære. Inklusionen skal ske – hvor den giver mening – til barnets bedste.

2. Hvilke nuværende eller fremtidige tiltag vil I fremhæve i jeres kommune i forhold til tilgængelighed?
En del borgere har i medierne udtrykt, at udviklingen indenfor tilgængelighed i kommunen går for langsomt. Det viser, at der er voldsomt behov for mere seriøsitet på området, og en øget bevidsthed omkring også mindre tilgængelighedsudfordringer. Vi er helt enige – det skal være langt nemmere at færdes i byerne i hele kommunen end det er tilfældet i dag. Vi vil også gerne medvirke til, at der kommer flere handicapvenlige almene boliger.

3. Hvordan kan vi styrke samarbejdet mellem borgere med fysiske funktionsnedsættelser og kommunen yderligere?
Vi skal frem mod en mere åben og direkte dialog mellem kommune, handicaporganisationer og handicappede borgere. En idé kunne være at intensivere mængden af offentlige debatter, hvor alle kan møde hinanden i øjenhøjde og diskutere hverdagens udfordringer – store som små. Vi tror på, at en åben debat, og en høj grad af vidensdeling giver de mest gennemtænkte og inspirerende løsninger på de udfordringer, som handicappede generelt møder gennem livet.

4. Hvad er efter jeres mening det bedste ved at være borger i lige netop jeres kommune?
Der er et meget driftigt foreningsliv i hele kommunen. Der er rig mulighed for at komme til at lave lige netop det, som har ens interesse. Vi har en decideret handicapforening, hvor man bl.a. kan dyrke boccia og svømning. Der er også flere gode eksempler på, at kommunens handicappede deltager i raskidrætsklubber til gavn for både mangfoldigheden og de sportslige kompetencer.

Simon Hviid Justesen,
Byrådskandidat for Enhedslisten Randers

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixty one − = 52