Enhedslistens kandidat i Randers Syd er i folketinget

Randers får endnu et folketingsmedlem

Enhedslistens udlændinge- og integrationsordfører Nikolaj Villumsen på barsel og vil det næste halve år overlade pladsen til 27-årige Rasmus Vestergaard Madsen fra Randers syd-kredsen.

Rasmus Vestergaard Madsen læser til daglig til pædagog i Aarhus og er derudover uddannet økologisk landmand. Studierne er nu sat på pause for at tage plads i folketingssalen, hvor en intern ombytning samtidig betyder, at Rasmus overtager partiets ordførerskaber som socialordfører, LGBTQ-ordfører og ligestillingsordfører fra Pernille Skipper. Derudover skal Rasmus være dyrevelfærdsordfører.

“Det bliver vildt spændende at kunne lægge pædagogikbøger til side for en periode, for at få lov til at sidde i Folketinget som social-, LGBTQ-, ligestilling- og dyrevelfærdsordfører. Til tider kan Folketinget jo godt være lidt af en børnehave, og der vil mine pædagogiske kompetencer helt sikkert komme i spil,” siger han.

“Det er stadig min klare vision, som jeg også gik til valg på, at vi skal have skaffet statslige midler til at udvide letbanen fra Århus til Randers. Østjylland er ved at sande til i biler. Et letbanenet, som vi kender S-togene i København, vil klart være en løsning på fremtidens trængselsproblemer.”

“Vi skal have velfærd, tryghed og et stærkt sikkerhedsnet for alle danskere i fokus igen, fremfor skatterabatter til de rigeste,” siger Rasmus Vestergaard Madsen.

I pressen: fx her: http://randersidag.dk/?Id=24856